Såg Salahs levande mål som ledde landslaget till Mundial

“Jag är en muslimsk troende och studerar arabisk kultur, som hade ett stort inflytande på mig. Jag visste att folk i Egypten älskar fotboll, men jag insåg att de bara idoliserar spelare när de först spelade för landslaget “, sade fotbollsspelaren, som tillsammans med Wigan gjorde våren tillträde till mästerskapet.

Lika för bröderna

Morsi är den yngste av fyra bröder i sin familj. Den äldsta David är ägare till hotellet, Damien är en brottsdetektiv, medan Nadir studerar vid universitetet i Kairo, där han studerar arabisk kultur och islamutveckling. Brödernas framgång driver Morsi för att studera – fotbollsspelaren avser att få en examen i psykologi efter avslutad karriär.

Såg Salahs levande mål som ledde landslaget till Mundial

Morsi var en del av landslaget, som fick rätt att komma in i VM – Wigan-spelaren såg live, eftersom Mohammed Salah gjorde det vinnande målet i 95: e minuten och bokstavligen sköt Egypten till världens första världsmästerskap sedan 1990.
Innan VM började, blev Morsi skämt, men samtidigt med stor respekt talade han också om målvakten för det egyptiska landslaget Essam El-Haddari, som vid tidpunkten för mästerskapets öppning var 45 år gammal.

“Essam – Egyptisk Tom Cruise. Han förekommer ofta i reklamfilmer av kolsyrade drycker. Han är 45 men han tycker att han är 25. Han är en otrolig person och en ikon för afrikansk fotboll. ”

“Samlare” med gula kort

År 2018 var kanske det bästa i karriären hos den defensive mittfältaren Morsi, som ibland stängde positionen för den centrala halvbacken. Häftig, extremt kompromisslös egyptisk, som samlat en imponerande samling gula kort (så många som 12 stycken) förra säsongen, vann Championship med Wigan och spelade vid VM. För närvarande spelar Morsi med “Lattix” i andra divisionen i England och är en av klubbens ledare – spelarens överdrivna styvhet spelar ibland en grym skämt med Paul Cooks lag.
I början av sin karriär var Morsi en klassisk box-to-box som med jämna mellanrum scorade för Chesterfield, till exempel utformade han 7 mål i 99 slagsmål.

Releated Post