10 dyraste försvarare i Barcelonas historia

I slutet av säsongen 2017/18 visade Everton intresse för Luke Dinu och stödde det med ett konkret erbjudande på 20 miljoner euro. ”Barcelona” invände inte en sådan affär och överföringen ägde rum. Nu är Ding en av de viktigaste spelarna i ”toffee” och har en vanlig plats i det första laget.

9. Philip CRYSTANVAL – 17 miljoner euro

Kristanval är en annan fransk försvarare i Barcelonas historia. Han agerade i den centrala zonen och flyttade till Blaugranas lägret sommaren 2001 från Monaco för den mycket, mycket allvarliga vid den tiden 17 miljoner euro försvarslinjespelare. I “Barcelona” kunde inte den begåvade Kristanval bevisa sig själv maximalt med kapaciteten, efter att ha spelat 47 matcher i alla turneringar under två år och gav dem 1 assists.

10 dyraste försvarare i Barcelonas historia

I juli 2003 släppte Barcelona Kristanval kostnadsfritt till Marseille, men där föll bokstavligen en rad skador bokstavligen och fotbollskontraktet, tecknat för fem år, kunde inte slutföra spelaren. Han avslutades två år senare och Kristanval flyttade till Fulham. I London-teamet lyckades Philip vinna en plats i basen, men då fick skador sig igen. Sommaren 2008 slutade kontraktet med Fulham, men briterna ville inte förnya det. Efter att ha sökt i flera månader med nya alternativ och inte hittat dem, beslutade Kristanval, vid 30 års ålder, att hänga skorna på en spik.

8. Thomas VERMALEN – 19 miljoner euro

Belgieren flyttade till Camp Nou från Arsenal i augusti 2014. I Gunners-lägret var han en ovillkorlig spelare i huvudgruppen men upplevde problem på grund av skador. I Katalonien kunde Vermalen inte heller fly från dessa problem. Det var skador som hindrade Thomas från att visa sitt värde som en del av Barcelona, ​​där han nu dyker upp på planen ganska ibland.

Releated Post