Amerikanska miljardären Joshua Harris

7. Glazer Family (Manchester United) – 2,49 miljarder pund

En av de mest populära engelska klubbarna på världsmarknaden, “Manchester United” tillhör familjen amerikanska miljardärer Glazer. Malcolm Glazer lanserade en operation för att “gripa makten” i MOJ, som några brittiska publikationer senare beskrev det, 2003. Vid den tiden var hans tillgång cirka 3% av klubbens aktier, men med aggressiv politik hade Malcolm fört med sig denna siffra till 98% senast 2005 och blev faktiskt enda ägaren till de röda djävlarna. Det totala uppskattade värdet av transaktionerna, där Glaser kostar inköpet av MJ, beräknas av analytiker på 800 miljoner pund.

Fans uppfattade negativt Glazers ankomst i Manchester United och anklagade den nya ägaren om bristen på rätt investering, vilket ledde till försämring av lagets atletiska prestanda. Emellertid omfattade Glaser Sr. i 2006 hans två söner, Kevin och Edward, och hans dotter, Darcy, i klubbens styrelse som styrelseledamöter. År 2014 dog Malcolm Glazer vid 85 års ålder, men lämnade klubben genom arv till sina barn, som fortfarande satte utvecklingspolitiken för de “röda djävlarna” till denna dag.

Mäktiga herrar. 7 rikaste ägare av klubbar ubåt

Trots kritiken, under Glazers, vann Manchester United fem league titlar i England, en England Cup, fyra engelska League Cups, sex England Super Cups, och vann också Champions League och Europa League en gång.

6. Joshua Harris och David Blitzer (Crystal Palace) – 3,4 miljarder pund

Amerikanska miljardären Joshua Harris och hans samarbetspartner David Blitzer i slutet av 2015 blev ägare till en andel på 67,5% i Crystal Palace. Kapitaliseringen av tillgångarna till den 54-årige Harris uppskattas till 2,4 miljarder pund och den 49-årige Blitzer – på 1 miljarder, men amerikanska planer visar uppenbarligen inte att glasögonerna ligger i spetsen för den engelska ligan.

Releated Post