Gennaro Gattuso – klubbens ansikte

1 december 2018 kommer Ivan Gazidis till sportdirektör. Tidigare arbetade den grekiska specialisten i Arsenal i 10 år, medan kvaliteten på “ekonomiska överföringar” bara hjälpte Arsenal att inte omedelbart falla från Englands topp 4, men gradvis. Har en ekonomichef “krishantering”, vars huvuduppgift var att minimera kostnaderna medan resultatet är relativt stabilt, ger en chans till en snabb återhämtning? Osannolikt.

Gennaro Gattuso – klubbens ansikte. Star, fotbollsspelare, som gav sina bästa år till laget. Han är nu huvudtränare i Milano. Han utnämndes under ledningen av Mr. Fassone. I huvudsak är utnämningen av Gattuso en av klubbens sista ledsna försök att hålla fast vid det förflutna och hitta dess Guardiola. Men Pep var inte bara en bra klubbspelare. Han var en man i systemet. Systemet byggdes av Johan Cruyff, som trodde på den nederländska drömmen – totalt fotboll. Rossoneri är långt ifrån det. Då var det bara ett coolt lag, som liknar den moderna Madrid “Real”, som syntetiserar individuell färdighet och kollektiv disciplin. Det var det här enkla systemet som gjorde det möjligt för dem att bli en bra klubb. Pengar kopplade till fotbollssinnet.

“Milano” – mittenbonden. Roten i handboken och de tidigare legenderna förstörde Rossoneri. Foto: Getty Images

Nu är det inte. Seedorf, Inzaghi, Sinisha Mikhailovich, Brocchi, Montell, Gattuso. Sex namn under de senaste fyra åren! Hur mycket längre kan detta fortsätta? Tills klubben flyger till Serie B? 12: e plats i Serie A, en skam i Europa League. Milan är inte ens nära att dra till en seriös konkurrent till sådana klubbar som Inter, Napoli, Roma. Det är bättre att hålla tyst om Juventus. Så här sade Gennaro Gattuso efter matchen med “Betis”, som slutade med poängen 1: 2 till förmån för spanjorerna.

Releated Post