Länkar en skidåkare med en legend. Kratochvílová kommer att lära sig att springa Sparrowen

“Det betyder inte att jag vill lämna skidan. Att springa utan dem gör mig så trevlig att jag inte kan föreställa mig livet utan det. En Jarmila är en legend som vet allt om löpning “, sa den femte skidåkare från Sochi olympiska idrottare och den sjätte januari skede ras Tour de Ski.

Han också tydligt i vilka löften om samarbete med den legendariske idrottsman och senare en framgångsrik coach som ledde Ludmila Forman exempel två världsmästare titlar. “Jag tror att jag kommer att få lite råd om hur man hanterar tekniken för körning och fart. Jag tror att Jarmila kan hjälpa mig, “tillägger en nittioårig från Trutnov.

Kratochvílová medger att detta erbjudande överraskade henne. “Därför tvekade jag lite.Jo jag vet att Eva är i första hand en skidåkare och världsberömda, och jag erkänner att jag inte är en anhängare av att blanda sport på en hög nivå. Därför senare i veckan kommer vi att träffas och vi lösa hur vårt samarbete ska se ut “, säger världsmästaren på 400 och 800 meter från den första mästerskapet i Helsingfors 1983.

En av sommarens mål Vrabcová det är att hantera väl springa till tio kilometer, där han har en personlig rekord av 33:34 minuter och medger att hennes tankar vandra ibland även till augusti VM i Peking. Men det skulle behöva ta en minut och 34 sekunder förra året.

Beijing som motivation

“Jag är Peking men bara som en motiverande faktor eller snarare den dröm finns ingen gräns för den Jag lovar inte att samarbeta med Jarmila.Min personliga rekord är också på vägen och svårt att säga hur det skulle vara på en väg som jag har de senaste två eller tre år inte igång. Och när det gäller att tvivla om han kommer att köra träning med ski förstå, så jag säger att jag tar atletisk träning som diversifiering som ett slags belöning. Jag kör mycket lycklig “, upprepar han.

Eva Vrabcová-Nývltová vid årets VM i längdskidåkning i Falun.

Kärleken till två kvinnor som kör tillsammans. “Vid årets raser var Eva ganska bra för att se hur hon tyckte om att springa.Och när det är ännu mer framgångsrikt i år, hata ner “, säger Kratochvilov, vars 800 meter världsrekord har motstått borden i mer än trettio år.

Det första testet kommer att vara för Eva Vrabcovou-tävlingen på 5.000 meter under lördags extrapolering av lag i Ostrava. “Men det är mer som träning” planerar skidåkaren. Tyvärr, idrottare.

Releated Post