Litauiska handbollare firar räddning, Přerov faller

Inget mirakel tillåtet av Litovel handbollspelare. I kampen för att rädda Prerov besegrade för tredje gången, denna gång i lobbyn och 36:18 tydligt dominerade hela serien 3: 0: e Přerov efter sex år försvinner från den högsta tävlingen. “Det är synd, men det var tydligt att årets roster inte matchar våra kvaliteter, som hade under tidigare år. Mot alla motståndare vi spelade mycket värre “, medgav tränaren Richard Sokol Prerov Bucek.

Litovel vann klart både tidigare dueller och 41:19 och 32:26. I Přerov var det redan klockan 17:10 och efter pausen var ledningen ännu högre. “I femtonde minut matchen var balanserad, men då gjorde vi några tekniska fel och motståndaren utnyttjade den snabba brejkům, som beslutade att se matchen.Sedan var det bara en putt “, säger Bucek.

Prerov avslutade säsongen med 28 förluster skrämmande rekord, den grundläggande delen av överbyggnaden inte vunnit en enda punkt. “Vi hade färre erfarna, högkvalitativa spelare som kunde dra spelet. I själva verket bara tre plus en målvakt som Extraliga anständig nivå, och de andra är antingen unga människor som lär sig eller har en karriär slutar “, säger Bucek.

Laget måste nu bygga om Premier League. “Vi gjorde inte det, måste vi lära oss från det, graderna ut medan du andas ut och sätta ihop ett lag som nästa år i Premier League för att försöka kämpa.Beroende på hur kvaliteten och spela antingen förfarandet eller behålla Premier League “, medger tränaren noga.

Tatran rädda sin mål som rookie hade. Ändå kunde han tänka ännu högre än elfte. “Jag skulle vara glad om vi gick i play-out över Zlín, å andra sidan, måste vi inse att serien spelas David Juříček som en grundpelare i laget och vi är starkt oroliga Zlín ändå. Jag kan inte vara missnöjd. Kanske det är så det ska vara, “funderade coach Litovle Lubomir Krejcir.

” Som nykomling vi spelade ett brett utbud av kvalitetsspel, har vi uppnått en värdefull seger, och fulländad behärskning av en serie av Prerov bekräftade att till Extraliga vid tolv deltagare tillhör.Vi fortsätter att arbeta för att bygga ett team som kan i framtiden skulle kunna vara en stabil deltagare i extra ligan “, tillade coach.

Krejčíř bör Tatran bly från bänken nästa år. “Det finns en förhandling team bestående av personal, expansion av volymen av utbildning och annat. Vi håller med, allt pekar på det faktum att vi bör fortsätta att arbeta “, säger Krejcir. Dock oklart är framtiden Juřička David, 41 år gammal före detta representant för att svänga tillbaka till att spela innan säsongen att hjälpa

Säsongen är inte över ännu gräns, som i öppnings duell för sjunde plats dukade Frýdek-29. 30. Vedergällning spelas på lördag i lobbyn på cement.

Releated Post