Sedan augusti 2018 har den amerikanska miljardären

Den största prestationen av Tottenham i Lewis kan betraktas som att vinna ett lag av “silver” utmärkelser i Premier League efter resultatet av säsongen 2016/17.

4. Shahid Khan (“Fulham”) – 5,43 miljarder pund

“Fulham” återvände till engelska fotbollens elit efter resultatet av den senaste säsongen, men i år riskerar det att gå i klassen och ta upp en plats i nedrymmet. Sedan sommaren 2013 har ägaren till “sommarboende” varit en amerikansk av pakistanskt ursprung, Shahid Khan, som köpte den styrande insatsen i klubben från egyptisk Mohammed Al-Fayed. Enligt oofficiella uppgifter kostade affären Khan 200-300 miljoner pund.

Mäktiga herrar. 7 rikaste ägare av klubbar ubåt

Shahid Khan gjorde sin huvudstad genom att sälja auto delar i USA. Förutom Fulham har denna affärsman en annan sport tillgång – Jacksonville Jaguars Club, som representerar den amerikanska fotbollskonferensen i National Football League.

Den här säsongen har Khan redan spenderat cirka 100 miljoner pund på Fulham-överföringar, men för närvarande ser allt på så sätt att det inte hjälper Londonare att rädda “en plats i solen.”

3. Stan Kronke (Arsenal) – 6,26 miljarder pund

Sedan augusti 2018 har den amerikanska miljardären Stan Kronke ägt en andel på 97,13 procent i Arsenal i London. Bara förra sommaren köpte den här affären och filantropen en andel på 30,05% i gunnarna från ryska Alisher Usmanov för cirka 550 miljoner pund.

Mäktiga herrar. 7 rikaste ägare av klubbar ubåt

Beviset att Kronke är en av de största aktieägarna i Arsenal har varit känd sedan 2007. Det var från den tiden som amerikan gradvis ökade sin andel i London Grandee, tills den nådde sitt maximala. Dessutom äger Kronke också ett antal sportlag – Colorado Rapids (MLS), Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), Colorado Mammoth (National Lacrosse League) och Los Angeles Rams. (National Football League).

Releated Post